الغرض طبعا اننا نعيش بصحة جيدة ونمشى على الخطوط العامة دى كنهج مستمر؟؟
الغرض طبعا اننا نعيش بصحة جيدة ونحافظ على رشاقتنا وجمالنا.
الخطوط العامة:
1- نقيس محيط الوسط أول يوم فى الأسبوع ونسجله ، ويكون قياس محيط الوسط بعد كدا روتين كل شهر مرة للمقارنة وتحديد أى زيادة طارئة فى الوزن خصوصا وان لبس العباية وهى الغالبة على زى المرأة فى مجتمعاتنا ، لبس العباية بيدارى الجسم ومايخليناش نلاحظ الزيادة فى الوزن بسرعة.
3- زيادة كمية الكالسيوم فى الأكل ، لأننا معرضات لفقد الكالسيوم وهشاشة العظام بزيادة نسبة منتجات الألبان من الجبن القريش واللبن منزوع الدسم لأن نسبة الكالسيوم فيهم أكبر من الألبان كاملة الدسم ومنتجاتها .
لذلك فى وجبة الفطار والعشا ح يكون الألبان منزوعة الدسم ومنتجاتها أساسيه
4- مطلوب مننا نسبة السكر فى المشروبات اللى بنتناولها عادة ماتزيدش عن نص ملعقة صغيرة واحدة ، مع تثبيت عدد مرات تناول المشروبات الى تلات مرات فى اليوم كحد أقصى.
5- قصر الفاكهة على الفترة بين الوجبات تفاحة واحدة أو 2 كيوى ، يمكن استبدالهم بملء نص كوب حبوب عنب
أو كوب من مكعبات البطيخ ، 4 حبات برقوق ، 3 حبات مشمش ، ملء نصف كوب من مكعبات المانجو
حبة موز صغيرة واحدة أو نصف حبة كبيرة
عصائر الفاكهة المفروض اننا نعمله من نفس الكمية المشار اليها ومانضفش سكر
نتجنب عصير القصب لأن محتواه من السكر عالى جدا
6- الإكثار من تناول الخضروات ذات نسبة الألياف العالية ( مسلوقة) زى الفاصوليا الخضرا
أى خضار مطبوخ نحرص على اعداده بأقل كمية ممكنة من الدهون
مانحاولش ندوق الأكل كتير أثناء الاعداد لأننا بكدا بندخل سعرات كتيره لجسمنا وللأسف مابنحسبهاش
يقتصر أكلنا على الخضار دون الصوص أو الدمعة
مراعاة أن اللحوم المستخدمة تكون قليلة الدهون ، ولو بنحب الضأن يبقى من منطقة الفخذ مع نزع أى دهون قبل التجهيز.
7- تناول السلطات المحتوية على كمية كبيرة من البقدونس ( مقدونس= معدنوس) لأنه بيقلل من إمتصاص الدهون ومنها
التبوله والفتوش ، مع مراعاة تقليل نسبة الدهون أثناء الإعداد، الكرفس كمان فعال جدا فى تقليل امتصاص الدهون وشعورنا بالشبع
الخيار طبعا احنا متفقين عليه .
8- ح نحافظ على نسبة النشويات فى الأكل، بحيث تقتصر على وجبة الغدا ويكون رغيف سورى واحد أو 8 ملاعق من الأرز المعد بطريقة صحية ، 4 ملاعق من المكرونة المعدة بأقل كمية ممكنة من الدهون . ودا طبعا أقصى حد.
9- الدجاج واللحوم والأسماك المفروض اعدادها بالشواء ، أو السلق بشرط عدم استخدام الدهون ، مع نزع الجلد من الدجاج ان أمكن ، فى حالة سلق الدجاج دون نزع الجلد ننزع الدهون من المرقة بتبريدها لفترة كافية لتجمد الدهون على السطح ونزعها.
10- عمل بعض التمرينات البسيطة داخل وخارج المنزل للحفاظ على رشاقتنا